Vergelijk sim-only aanbieders

Sim Only 5 GB internet prijzen

Vandaag de dag is het internet niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. Onderweg naar je college kun je nog even op je telefoon kijken wat het laatste nieuws is en wat de weersvoorspellingen zijn. Als je vervolgens wilt weten of jouw supermarkt nog open is, dan zie je dat ook snel en gemakkelijk online. Je kunt via het internet bellen, berichten sturen en je sociale media bekijken. Gelukkig maar dat er steeds meer wifipunten beschikbaar komen. Wil je echter altijd toegang hebben tot het internet, ongeacht of er wifi aanwezig is of niet, dan zal je je contract moeten afsluiten met daarop een bepaald aantal MB’s. Bij Sim Only contracten kun je dit handmatig instellen, precies zoals je het wilt hebben. Hier lees je hoeveel je bij verschillende providers betaalt voor een Sim Only contract met een datalimiet van 5 GB.

 

De prijzen

De prijs die je betaalt voor jouw Sim Only contract met 5 GB internet is voornamelijk afhankelijk van de provider die je kiest en ook van de andere limieten die je instelt. Uiteraard betaal je minder voor een contract waarmee je 100 belminuten krijgt dan wanneer dit er meer zijn. 5 GB internet is een prima hoeveelheid als je ervoor zorgt dat je dit compenseert met wifi. Alleen voor gemiddeld internetgebruik zonder wifi is dit niet genoeg. Heb je wifi thuis en op je werk, dan zal 5 GB echter ruim voldoende zijn. De onderstaande tabel geeft de prijzen per provider voor een Sim Only contract met dit bepaalde datagebruik. Alle gegeven bedragen zijn inclusief btw.

 

Provider Sim Only prijs 5 GB internet december 2017
T-Mobile €20 – €22 per maand
Tele 2 €15 – €19 per maand
Hollands Nieuwe €14 – €15 per maand
Telfort €22,50 – €23,50 per maand
Ziggo 5 GB niet beschikbaar, wel 4,5 GB voor €25 per maand
Youfone 5 Gb niet beschikbaar, wel 4,5 GB voor €14 – €18,50
Robin Mobile 5 GB niet beschikbaar, wel onbeperkt data
Ben 5 GB niet beschikbaar, wel 3,5 GB en 6,5 GB
Simyo 5 GB niet beschikbaar, wel 4 GB en 8 GB
Simpel 5 GB niet beschikbaar, wel 4 GB en 6 GB
Vodafone 5 GB niet beschikbaar, wel 3 GB en 6 GB
KPN 5 GB niet beschikbaar, wel 2 GB en 10 GB

 

  • De goedkoopste optie: de goedkoopste optie in dit geval is een Sim Only contract bij Hollands Nieuwe. En dit is een zeer goede optie, want naast 5000 MB krijg je dan maandelijks ook 5000 belminuten en 5000 sms’jes. Voor slechts €14 – €15 euro per maand hebben de meeste telefoongebruikers hier ruim voldoende aan. Vergeet ook bij Youfone niet de aanbieding voor 4,5 GB internet voor €14 per maand.
  • De gemiddelde prijs: gemiddeld betaal je dus voor een contract met een datalimiet van 5 GB zo’n €17 – €20 per maand. Bij Tele2, bijvoorbeeld, kun je voor €19 per maand onbeperkt bellen, onbeperkt sms’en en heb je precies 5GB aan data tot je beschikking.
  • De duurste optie: wat krijg je voor de hoogste prijs uit het bovenstaande overzicht? Bij Telfort kun je een contract afsluiten voor €23,50 per maand waarmee je onbeperkt kunt telefoneren, sms’en en 5 GB data gebruiken. Tenzij Telfort jou bepaalde diensten aanbiedt waar je graag gebruik van zou willen maken, kun je dus financieel gezien beter een andere provider kiezen.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Het grote voordeel van een Sim Only contract is dus dat je deze volledig zelf kunt samenstellen en kunt afstemmen op jouw gebruik. Doe je dit goed, dan betaal je zo nooit te veel. Behalve het aantal MB internet, zijn er ook andere keuzes die je te maken hebt waarmee je direct invloed uitoefent op de prijs.

  • Onbepaalde- of bepaalde tijd: de goedkoopste optie die je hebt is een contract af te sluiten voor een bepaalde tijd. Het maximum is vaak 2 jaar. Hier zit je dan vervolgens wel aan vast. Een duurdere optie is een korter contract of een contract voor onbepaalde tijd. Deze laatste heeft als groot voordeel dat je deze altijd met 1 maand opzegtermijn kunt beëindigen.
  • De provider: het is ook verstandig een vergelijking te maken van de diensten die de verschillende providers je kunnen aanbieden. Sommige zullen financieel aantrekkelijk zijn, maar kunnen je bijvoorbeeld alleen traag internet aanbieden. Andere providers geven je een abonnement waar je ook in het buitenland gebruik van kunt maken, of hebben een eigen netwerk en dus altijd een goed bereik.
  • Andere instellingen: bellen en berichten sturen gaat steeds meer via het internet. Dat is ook logisch, want dat is gratis en je kunt elkaar zien. Kijk dus kritisch naar je bel- en sms gedrag en vraag jezelf af hoeveel sms’jes en belminuten je precies nodig hebt. Door dit exact in te schatten betaal je precies de goede prijs.

 

Vergelijk offertes

Je kunt hier precies zien welke Sim Only contracten er beschikbaar zijn voor jouw specifieke gebruik. Met onze onafhankelijke vergelijkingstool weet je in een mum van tijd hoeveel jij zal betalen voor je contract met 5 GB datalimiet.

 

 

Vergelijk sim-only aanbieders

De huidige top 3 beste sim only deals

Is je huidig abonnement bijna verlopen …

Hoe voordelig is een sim only?

Loopt je huidig abonnement binnenkort …

Wat houdt een Sim Only abonnement in?

Wanneer je online telefoonabonnementen …

Welke providers van Sim Only abonnementen zijn 5G ready?

5G staat voor de vijfde generatie …

Waarin kunnen Sim Only abonnementen verschillen?

Er zijn in Nederland heel wat providers, …