Vergelijk sim-only aanbieders

Sim Only abonnementen vergelijken

Steeds meer mensen kiezen voor een Sim Only abonnement en dit is niet vreemd. Je betaalt hier namelijk vaak minder voor dan voor een standaard abonnement, omdat je er geen telefoon bij aanschaft. Het enige dat je ontvangt is de sim en die doe je simpelweg in je oude telefoon. Aangezien de meeste mensen tegenwoordig aardig wat geld investeren in een nieuwe telefoon, kan deze dan ook vele jaren meegaan. Sim Only abonnementen voor een onbepaalde tijd zijn makkelijk op te zeggen en geven je als gebruiker dus veel meer vrijheid. Als laatste kun je je Sim Only abonnement precies zo instellen dat deze aansluit op jouw specifieke gebruik. Tijd dus, om Sim Only abonnementen met elkaar te gaan vergelijken. Hier vind je enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

Sim Only prijzen

Vergelijk sim only prijzen

[daisycon_simonly mediaid=”305451″ amount=”3″ subid=”” provider=”all” duration=”all” programs=”all” minsms=”0″ maxsms=”2500″ minmin=”100″ maxmin=”2500″ minint=”2000″ maxint=”6500″ minab=”0″ maxab=”100″]

Hoe vergelijk je Sim Only abonnementen?

Voordat we overgaan op waar je op moet letten terwijl je abonnementen vergelijkt, is het niet onverstandig om te omschrijven hoe je dit het beste kunt doen. Er zijn namelijk een groot aantal providers op de markt die je allemaal het beste abonnement willen aanbieden voor de meest redelijke prijs. Daarom begin je met het zoeken van de juiste vergelijkingssite. Kijk naar de aangesloten providers en zorg ervoor dat het grotendeel is gerepresenteerd. Alleen op die manier kun je een goed overzicht krijgen van alle Sim Only aanbiedingen in Nederland. Vervolgens controleer je of de vergelijkingssite voldoende filters geeft, zodat jij je zoekopdracht kunt verkleinen. Daarmee kun je doelgerichter zoeken en filter je de aanbiedingen eruit waar je toch geen interesse in hebt. Als laatste is het goed om de site ook nog even na te lopen. Het is de bedoeling dat deze onafhankelijk is en dat er dus geen afspraken lopen tussen de provider en de vergelijkingssite. Controleer eventueel of je kunt vinden hoe de vergelijkingssite haar geld verdient, als je hier meer zekerheid in zoekt.

 

Tips voor tijdens het vergelijken

Nu je de beste vergelijkingssite hebt gevonden, kun je beginnen met het vergelijken van Sim Only aanbiedingen. Hiervoor kun je de volgende tips gebruiken.

  • Analyseer je gebruik: voordat je klakkeloos gegevens gaat invullen, neem je even de tijd om jezelf te bedenken wat je precies nodig hebt. Als je weinig sms’jes stuurt is het jammer om hier te veel voor te betalen. Als je veel gebruik maakt van het internet, dan kun je hier rekening mee houden, want als je voor te weinig MB kiest betaal je erg veel als je deze limiet overschrijdt.
  • Gebruik zoveel mogelijk filters: vervolgens ga je over op het invullen van je wensen en dit doe je door filters te gebruiken. Vul minimaal het aantal belminuten, het aantal sms’jes en het aantal MB internet in dat je maandelijks nodig hebt. Eventueel kun je hier je favoriete providers bij kiezen of de snelheid van het internet dat je nodig hebt.
  • Het contractsoort: er zijn providers waarbij je een contract kunt afsluiten voor onbepaalde tijd. Deze kun je elk moment opzeggen, wat natuurlijk voordelig is, maar je betaalt er wel iets meer voor. Andere bieden abonnementen aan voor 1 of 2 jaar. Hoe langer het abonnement loopt, hoe goedkoper je uit bent, maar je zit er dan dus wel voor die tijd aan vast.
  • Controleer de voorwaarden: voordat je klakkeloos de goedkoopste aanbieding kiest, kun je het beste even goed de voorwaarden doorlezen. Het kan erg goed zijn dat deze niet gunstig zijn voor jouw wensen.
  • Controleer je telefoon: het is jammer als je een Sim Only abonnement afsluit en je komt erachter dat deze niet in je telefoon past. Je telefoon moet dus simlock vrij zijn en is dit niet het geval dan moet je deze eerst laten verwijderen. Ook is er een verschil tussen een gewone sim, een micro sim en een nano sim dus het is verstandig eerst te controleren wat jij nodig hebt.
  • De provider: KPN, Tele2, Vodafone en T-Mobile hebben elk hun eigen netwerk. Dit zijn de enige vier beschikbare netwerken in Nederland. Sim Only contracten bij deze vier providers zijn duurder dan abonnementen bij één van de virtuele providers. Deze laatste groep (Simyo, Ben, Ziggo etc.) bieden je dus een contract aan die je gebruikt op één van deze vier netwerken. Het is de vraag of het verstandiger is om meer te betalen voor een dure provider als je met een virtuele provider van hetzelfde netwerk gebruik kunt maken.

 

Kosteloos je nummer behouden

Als laatste moet je niet vergeten dat het altijd mogelijk is om kosteloos je huidige nummer te behouden. Hoe vaak je ook overstapt of verandert, je nieuwe provider is verplicht er zorg voor te dragen dat jij gewoon met je huidige nummer verder kunt. Ook regelen ze de opzegging van je oude contract, dus overstappen is heel erg makkelijk.

 

Vergelijk offertes

Wacht dus niet en begin nu met het vergelijken van Sim Only abonnementen. Hier doe je dat snel en gemakkelijk met onze onafhankelijke vergelijkingstool.

 

 

Vergelijk sim-only aanbieders

De huidige top 3 beste sim only deals

Is je huidig abonnement bijna verlopen …

Hoe voordelig is een sim only?

Loopt je huidig abonnement binnenkort …

Wat houdt een Sim Only abonnement in?

Wanneer je online telefoonabonnementen …

Welke providers van Sim Only abonnementen zijn 5G ready?

5G staat voor de vijfde generatie …

Waarin kunnen Sim Only abonnementen verschillen?

Er zijn in Nederland heel wat providers, …