Vergelijk sim-only aanbieders

Alle Sim Only providers

Het Sim Only contract groeit aan populariteit in Nederland en dit is niet verwonderlijk. Ten eerste zijn deze contracten goedkoper, omdat je geen telefoon afbetaalt. Deze telefoon heb je als het goed is al zelf. Je kunt Sim Only contracten precies afstellen op je eigen maandelijkse gebruik waardoor je als je dit goed doet nooit te veel zal betalen. En kies je vervolgens voor een Sim Only contract voor onbepaalde tijd, dan kun je deze altijd opzeggen waardoor je veel meer vrijheid creëert voor jezelf. In Nederland zijn 12 providers die Sim Only contracten aanbieden.

Sim Only prijzen

Vergelijk sim only prijzen

[daisycon_simonly mediaid=”305451″ amount=”10″ subid=”” provider=”all” duration=”all” programs=”all” minsms=”0″ maxsms=”2500″ minmin=”100″ maxmin=”2500″ minint=”2000″ maxint=”20000″ minab=”0″ maxab=”100″]

Providers met hun eigen netwerk

In Nederland zijn er van de 12 providers 4 die hun eigen netwerk hebben, namelijk KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone. De andere 8 maken gebruik van één van deze vier netwerken. Of dit een voordeel is voor jou, moet je zelf bepalen. Je bereik zal er niet minder van worden, maar als het netwerk zwaar belast wordt zal je meer moeite hebben om erdoor te komen. Hieronder vind je de prijzen van deze providers voor Sim Only abonnementen plus wat extra handige informatie.

 

Provider Minimum- en maximumprijs
KPN €13,50 – €104 per maand
Tele 2 €11 – €26 per maand
Vodafone €4 – €90 per maand
T-Mobile €4,50 – €57 per maand

 

 • KPN: bij KPN betaal je de hoogste prijzen. Dat komt doordat je betaalt voor een kwalitatieve en gevestigde provider. Bij KPN krijg je hoge internetsnelheden, kun je gebruik maken van het beste netwerk en kun je uitstekende klantenservice verwachten. Als je hier extra geld voor over hebt zal je bij KPN op vele vlakken niet worden teleurgesteld.
 • Tele2: bij Tele2 kun je alleen gebruik maken van 4G internet, maar dit is voor de meeste telefoongebruikers alleen maar een voordeel. Waar Tele2 echter in uitspringt is de internetsnelheid. Ook kun je bij Tele2 voor relatief weinig geld (€25 per maand) een contract afsluiten waarmee je onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten.
 • Vodafone: Vodafone is één van de providers in Nederland waar je de meest uiteenlopende Sim Only contracten vindt. Voor maar €4 per maand krijg je al 75 belminuten en 75 sms’jes per maand. De internetsnelheid bij Vodafone is te vergelijken met dat van KPN en hoger dan bij de meeste providers. Het is bijna onmogelijk om bij Vodafone niet te vinden wat je zoekt.
 • T-Mobile: bij T-Mobile ontvang je de beste internetsnelheid van Nederland. Ook specialiseren ze zich in abonnementen met grote databundels. De prijzen zijn daarbij erg aantrekkelijk. Is zowel internetgebruik als internetsnelheid belangrijk voor jou, dan is T-Mobile de provider waarbij je de beste voorwaarden ontvangt.

 

Virtuele providers

Onder virtuele providers wordt verstaan de providers die geen eigen netwerk hebben en dus gebruik maken van één van de 4 bovenstaande netwerken. Dit zou het grootste gedeelte van de tijd dus geen probleem moeten opleveren. In het onderstaande overzicht vind je de prijzen per provider en wat extra handige informatie.

 

Provider Minimum- en maximumprijs Netwerk
Ben €5,50 – €16 per maand T-Mobile
Hollands Nieuwe €7 – €15 per maand Vodafone
Simpel €5 – €15 per maand T-Mobile
Youfone €3 – €28,50 per maand KPN
Robin Mobile €20 – €50 per maand KPN
Simyo €6 – €27 per maand KPN
Telfort €8 – 23,50 per maand KPN
Ziggo €9 – €27,50 per maand Vodafone

 

 • Ben: bij Ben kun je terecht voor een Sim Only contract met lage prijzen. Er is veel keuze, dus je krijgt de mogelijkheid deze precies op jouw gebruik aan te passen. Voor slechts €16 per maand kun je bij Ben al onbeperkt bellen en sms’en en krijg je een datapakket van 6,5 GB. Daarnaast staat Ben bekend om haar vele interessante acties en aanbiedingen.
 • Hollands nieuwe: Hollands Nieuwe is interessant omdat je bij hen voor een lage prijs je minuten, sms’jes en mb internet uit één bundel krijgt. Minimaal krijg je daar dus 1000 sms’jes, MB’s en belminuten, wat niet gering is. Hoe meer MB je instelt, hoe meer belminuten en sms’jes je krijgt, met een maximum van 5000 voor €15 per maand.
 • Simpel: Simpel is een goedkope provider waarbij je bij elk Sim Only contract gratis sms’jes krijgt. Verder worden er geen speciale mogelijkheden aangeboden. Simpel is dus goed voor iemand die gemiddeld telefoneert, die niet al te veel waarde hecht aan internetsnelheid en die niet te veel wil betalen voor een contract.
 • Youfone: Youfone is een erg interessante provider, omdat het gebruik maakt van het KPN netwerk en veel goede aanbiedingen heeft voornamelijk voor Sim Only klanten. Je krijgt er de kans om bijvoorbeeld een groot dataverbruik in te stellen met daarbij een klein aantal sms’jes en belminuten, waardoor je maandlasten laag blijven en je dit precies kunt afstellen op wat je zoekt.
 • Robin Mobile: wat betreft Sim Only contracten biedt Robin Mobile niet veel mogelijkheden. Je kunt er echter wel voor maar €19,95 per maand een contract afsluiten waarmee je onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten. Je zal dan dus nooit hoger uitkomen dan €20 per maand en hoeft je geen zorgen te maken dat je je limiet hebt bereikt.
 • Simyo: Simyo biedt een grote variëteit aan Sim Only contracten aan. Het staat bekend om haar erg goede klantenservice en snelle internet. Bij Simyo kan iedereen wat vinden en hier altijd een lage prijs voor betalen.
 • Telfort: bij Telfort krijg je altijd onbeperkte sms’jes. Wat er verder aangeboden wordt ligt rond het gemiddelde, zowel in prijs als in voorwaarden.
 • Ziggo: Ziggo biedt maar 4 verschillende Sim Only contracten aan. Wat opvalt is dat er iets is voor iemand die echt een minimaal contract zoekt, maar dat er ook een optie is om een contract met onbeperkte mogelijkheden aan te schaffen. De snelheid van het internet bij Ziggo is 225 Mbps wat indrukwekkend is. Verder krijg je altijd onbeperkte sms’jes bij deze provider.

 

Vergelijk offertes

Wil je weten welke provider voor jou het beste is? Gebruik dan hier onze onafhankelijke vergelijkingstool en vind de beste deal voor jou.

 

 

Vergelijk sim-only aanbieders

De huidige top 3 beste sim only deals

Is je huidig abonnement bijna verlopen …

Hoe voordelig is een sim only?

Loopt je huidig abonnement binnenkort …

Wat houdt een Sim Only abonnement in?

Wanneer je online telefoonabonnementen …

Welke providers van Sim Only abonnementen zijn 5G ready?

5G staat voor de vijfde generatie …

Waarin kunnen Sim Only abonnementen verschillen?

Er zijn in Nederland heel wat providers, …