Hoe voordelig is een sim only?

Hoe voordelig is een sim only?

Loopt je huidig abonnement binnenkort af en ben je toe aan een nieuw telefoon? Dan zou het kiezen van een sim only abonnement de ideale keuze zijn. Bij een sim only krijg je namelijk alleen de sim kaart, en geen mobiel telefoon. Maar hoe voordelig is een sim only nou eigenlijk echt? Je leest het allemaal hieronder.

Wat is een sim only?

Een sim only kan worden omschreven als een abonnement voor bellen en mobiel internet zonder een nieuw toestel. Je krijgt bij een sim only enkel de nieuwe simkaart van de provider. In principe staat een sim-only abonnement vrijwel gelijk aan een abonnement met toestel op het gebied van prijs en de voorwaarden. Het enige verschil is dat je hier geen telefoon bij krijgt en dus ook niet maandelijks af hoeft te betalen. Hierdoor zijn de kosten voor een sim only veel lager. Vrijwel alle providers in Nederland bieden sim only abonnementen aan en bij de meesten kan je je eigen sim only abonnement samenstellen.

Sim only: voor wie?

Het sluiten van een sim only abonnement is ideaal is situaties waarbij je wel een nieuwe telefoon wilt, maar nog niet weet wanneer en welke. Door een sim only te nemen kan je vervolgens zelf een nieuwe telefoon uitkiezen wanneer het jou zelf uitkomt. Ook als je al een goede telefoon hebt is een sim only handig, je hebt dan namelijk voldoende aan een sim only. Het kan ook zijn dat je de kosten voor een abonnement inclusief een toestel te duur vindt en dat je daarom gaat voor de sim only.

De voordelen van een sim only

Overweeg je het afsluiten van een sim only abonnement? Dan kan je rekenen op de volgende voordelen:

  1. De grote besparing op de maandelijkse telefoonkosten aangezien je niet hoeft te betalen voor het afbetalen van de telefoon. De kosten worden zo aanzienlijk minder per maand. Je kunt uitgaan van een besparing van ruim 80% per maand.
  2. Een sim only is veel voordeliger vergeleken met een telefoonabonnement.
  3. Er zijn veel providers waaruit je kunt kiezen. Elke provider biedt een tal van abonnementen, waardoor je kunt kiezen uit goedkope als duurdere abonnementen. Er is dus keuze genoeg.
  4. Je kunt met een sim only ook kiezen om je abonnement maandelijks op te zeggen.
  5. Je hebt de mogelijkheid om met een sim only zelf je eigen abonnement samen te stellen.
  6. Een BKR-registratie is niet nodig voor een sim only. Dit geldt alleen als je een abonnement neemt met een telefoon die meer dan €250 kost.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het afsluiten van een sim only abonnenemtn. Zo dien je rekening te houden dat je elke maand een vast bedrag betaalt om het toestel af te betalen. Daarnaast kan je met een sim only niet zelf bepalen wanneer je je telefoon opwaardeert en met hoeveel en dien je zelf te beschikken over een goed werkende mobiele telefoon om de sim in te stoppen. Verder staat een sim only bijna gelijk aan een telefoonabonnement, enkel de kosten zijn verschillend. Door een toestel te nemen bij een telefoonabonnement ga je gemiddeld 50% meer betalen vergeleken het kopen van een telefoon in een belwinkel. Een telefoon nemen bij een telefoonabonnement gaat je namelijk gemiddeld gezien 50% meer kosten vergeleken met als je de telefoon in een belwinkel koopt.

Hoe voordelig is een sim only dan echt?

De sim only abonnementen zijn al enige tijd zeer populair geworden. Deze trend is ontstaan toen men het toestel dat bij het telefoonabonnement kwam als een lening is gaan zien die maandelijks moet worden afbetaald. Wil je graag goedkoper bellen, bel je maandelijks minstens 30 minuten en maak je veelvuldig gebruik van mobiel internet, dan kan een sim only een interessante optie zijn. Voornamelijk als je al een goed werkende telefoon hebt of binnenkort zelf een andere telefoon gaat kopen. Je bespaart flink op de kosten door een sim only te selecteren. Een telefoon nemen bij een telefoonabonnement gaat je namelijk gemiddeld gezien 50% meer kosten vergeleken met als je de telefoon in een belwinkel koopt. Verder krijg een BKR-registratie als het afgesloten abonnement met telefoon een waarde heeft van meer dan €250, waardoor het aantrekkelijker is om een sim only te nemen. Verder kan je dankzij de flexibiliteit maandelijks je sim only opzeggen, terwijl je bij een toestelabonnement vast zit aan het abonnement totdat je het toestel volledig hebt afbetaald. Tenslotte zijn er voldoende providers die zich enkel op de only sim abonnementen richten waardoor de prijzen ook lager zijn vergeleken met andere providers.

Heb je al een telefoon of ben je van plan om binnenkort zelf een nieuwe telefoon aan te schaffen? Dan is het sluiten van een sim only abonnement bij één van de vele providers een uitstekend idee. Met een sim only profiteer je niet alleen van de lage maandelijkse kosten, maar kan je je abonnement maandelijks opzeggen, krijg je geen BKR-registratie en heb je een zeer ruim aanbod aan providers om uit te kiezen.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De huidige top 3 beste sim only deals

Is je huidig abonnement bijna verlopen …

Hoe voordelig is een sim only?

Loopt je huidig abonnement binnenkort …

Wat houdt een Sim Only abonnement in?

Wanneer je online telefoonabonnementen …

Welke providers van Sim Only abonnementen zijn 5G ready?

5G staat voor de vijfde generatie …

Waarin kunnen Sim Only abonnementen verschillen?

Er zijn in Nederland heel wat providers, …