Wat houdt een Sim Only abonnement in?

Wat houdt een Sim Only abonnement in?

Wanneer je online telefoonabonnementen vergelijkt voor je mobiele telefoon, kom je vaker de term Sim Only abonnement tegen. De naam zegt het al, maar bij een Sim Only abonnement schaf je alleen een abonnement aan op een nieuwe Simkaart. Het zijn losse abonnementen, dus je koopt er geen nieuwe telefoon bij. Dit zorgt veelal voor goedkopere abonnementen dan wanneer je voor een nieuwe telefoon erbij kiest. Deze moet immers ook afbetaald worden en dit zie je terug aan de hogere maandelijkse abonnementskosten.

Waarom moet je kiezen voor een Sim Only abonnement?

Er zijn een aantal providers die zich alleen richten op Sim Only abonnementen. Zij hoeven geen nieuwe toestellen te leveren, waardoor de abonnementen goedkoper zijn. Tevens kun je jouw eigen toestel kunnen gebruiken. Er is vaker ook nog de mogelijkheid om je eigen telefoonnummer over te nemen naar je nieuwe abonnement door van tevoren nummerbehoud aan te vragen. Tevens kun je kiezen voor verschillende duren van je contract: een jaar of twee jaar. Ook kun je met een flexibel Sim Only abonnement je abonnement gemakkelijk maandelijks opzeggen.

Je hebt geen onverwachte kosten

Met een Sim Only abonnement heb je gewoon je maandelijkse MB’s aan 4G internet, je vaste sms’jes per maand en je vaste belminuten per maand. Deze kun je zelf voor het afsluiten kiezen. Kom je erachter dat je meer MB nodig hebt? Dat is ook geen probleem: je kunt je abonnement altijd verhogen of verlagen. Verhoging gaat per direct in. Verlaging vanaf de volgende maand.

De nadelen van een Sim Only abonnement

Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen aan een Sim Only abonnement te vinden. Hoewel je internet MB’s altijd kan verhogen of verlagen, geldt dit voor je aantal sms’jes en belminuten niet. Bel of sms je buiten je bundel, kan je dat daarom enorme onverwachte kosten opleveren. Tevens krijg je hier vaak geen melding van, dus houd dit zelf goed in de gaten. Let bij het afsluiten van een Sim Only ook altijd goed op dat je voor 4G internet kiest, anders betaal je wel minder maar moet je van het veel tragere 3G-netwerk gebruikmaken.

Eisen aan de telefoon

Een derde nadeel is dat je voor een nieuwe telefoon de volledige aanschafsprijs moet betalen zonder de korting, die een abonnement biedt. Wil je daarentegen je oude telefoon gebruiken, dan moet deze wel simlockvrij zijn. Ook bij aankoop van een nieuwe telefoon moet je hiermee rekening houden. Bij een abonnement met telefoon krijg je van de provider een leentoestel wanneer je telefoon onverhoeds kapot gaat, totdat je abonnement afgelopen is en je een nieuw toestel kunt aanschaffen. Bij een Sim Only heb je deze service niet.

Wat is de prijs van een Sim Only abonnement?

Sim Only abonnementen kunnen flink verschillen in prijs en in inhoud, dus de databundel waarvoor je kan kiezen. Op onafhankelijke vergelijkingswebsites kun je gemakkelijk Sim Only abonnementen met elkaar vergelijken, zodat je echt een abonnement pakt die bij jou past. Je vult op de online vergelijker in hoeveel belminuten je wil, hoeveel sms’jes en hoeveel mb aan internet en laat de zoekmachine voor jou de beste en goedkoopste providers uitzoeken. De zoekresultaten kun je nog verder filteren op: voorkeur voor providers, je maandlasten, internetsnelheid, netwerktype en contractduur. Je kunt je nieuwe abonnement meteen afsluiten op de website van de aanbieder, waarbij deze je oude contract tevens voor je opzegt.

Wat is het goedkoopste Sim Only abonnement?

Omdat je jouw Sim Only helemaal kunt inrichten naar je eigen wensen, verschilt het per persoon welk Sim Only abonnement het goedkoopste is. Hoe hoger het aantal MB en belminuten is, hoe hoger de kosten voor je abonnement. Zorg er daarom voor dat je precies weet hoeveel internet je op een maand verbruikt en hoeveel je belt per maand. Vaak kun je met online rekenhulpen op de website van de providers ongeveer uitrekenen hoeveel data je verbruikt op een maand. Tevens zijn veelal tweejaarlijkse contracten goedkoper dan contracten van een jaar of de flexibele, maandelijks opzegbare contracten.

De top vijf van beste Sim Only abonnementen in Nederland

Er zijn in Nederland flink wat providers, die Sim Only abonnementen aanbieden. De Consumentenbond deed in het eerste kwartaal van 2020 een onderzoek naar Sim Only abonnementen, waarbij werd gekeken naar storingen, bereik en klantenservice. Daaruit kwam provider Simpel het beste naar voren en Telfort het slechtst. Dit was de top vijf van de beste abonnementen:

  • Simpel Sim Only
  • Simyo Sim Only
  • Hollandsnieuwe Sim Only
  • Tele 2
  • KPN

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De huidige top 3 beste sim only deals

Is je huidig abonnement bijna verlopen …

Hoe voordelig is een sim only?

Loopt je huidig abonnement binnenkort …

Wat houdt een Sim Only abonnement in?

Wanneer je online telefoonabonnementen …

Welke providers van Sim Only abonnementen zijn 5G ready?

5G staat voor de vijfde generatie …

Waarin kunnen Sim Only abonnementen verschillen?

Er zijn in Nederland heel wat providers, …