Welke providers van Sim Only abonnementen zijn 5G ready?

Welke providers van Sim Only abonnementen zijn 5G ready?

5G staat voor de vijfde generatie van mobiele netwerken, maar wat houdt dit precies in? Zowel de overheid als de mobiele providers van Nederland zijn druk in de weer om de uitrol van een 5G netwerk te realiseren. Andere landen zijn met deze ontwikkelingen al veel verder, maar waarom loopt Nederland hierin achter? En welke providers zijn al 5G ready?

Wat houdt een 5G netwerk in?

Het grootste verschil met het 4G netwerk is de snelheid. 5G is honderd keer sneller. Waar 4G internetsnelheden bereikt van maximaal 100 Megabit per seconde, kan 5G gemakkelijk 10 Gigabit per seconde halen. Ook de snelheid waarmee apparaten met elkaar kunnen communiceren, de zogenaamde latency, zou verbeterd worden. Deze reactietijd zou van 30 milliseconden gaan naar 1 milliseconde.

Wat zijn de voor- en nadelen van een 5G netwerk?

Een aantal voordelen van 5G zijn reeds genoemd, zoals de internetsnelheid en de verhoogde latency. Er zijn echter nog meer redenen om voor 5G te gaan. Het internet is stabieler en er zullen minder snelheidswisselingen plaatsvinden. Het 5G netwerk heeft een groter bereik, waardoor je ook in buitengebieden goed bereikbaar bent. Ook kun je via 5G grotere bestanden verzenden. Er zijn echter twee nadelen: het klinkt logisch, maar deze grotere snelheden gaan gepaard met een groter dataverbruik in je abonnement. Tevens zijn de kosten van de 5G abonnementen zeker in het begin veel hoger dan bij het 4G netwerk.

Wat zijn de problemen met het 5G netwerk?

Het klinkt allemaal mooi, maar er zijn een aantal kritiekpunten te vinden. Ten eerste kunnen onze huidige mobiele telefoons vaak het 5G netwerk nog niet aan. Wanneer het netwerk beschikbaar wordt, zul je dus je smartphone, smart tv en tablets moeten veranderen. Daarnaast gaat het gerucht rond dat 5G schadelijk voor je gezondheid zou zijn, omdat bepaalde bandbreedtes gebruikt zouden worden die straling verspreiden. Onderzoek toont echter aan dat dit niet juist is. Een ander kritiekpunt is de hoeveelheid antennes, die nodig zullen zijn. Er zullen meer antennes geplaatst moeten worden om het netwerk te kunnen ondersteunen.

Waarom loopt Nederland nog achter?

In 2018 is in Duitsland, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk het 5G netwerk al uitgerold. Hoe kan het dat een westers land als Nederland hierin achterloopt? Deze reden is vrij simpel. Het 5G netwerk loopt op een bandbreedte, die ook gebruikt wordt als frequentie door de Nederlandse Inlichtingendienst. Beide stations liggen in het Friese plaatsje Burum. Het delen van deze bandbreedte gaat niet, dus is besloten het 5G station te verplaatsen naar een andere plek in Europa.

Welke providers zijn al 5G ready?

Bij je Sim Only abonnement kun je al kiezen voor het ophanden zijnde 5G netwerk. Providers, die de 5G reeds in hun abonnementen betrokken hebben, zijn Vodafone, T-Mobile en KPN. Sim Only providers zonder eigen netwerk, zoals Simpel, Tele2, Youfone, Ben, Hollandsnieuwe en Simyo zullen hierna volgen.

Wat zijn de kosten van een 5G Sim Only abonnement?

Bij Vodafone betaal je voor een 5G ready Sim Only tussen de €27 en €40 per maand afhankelijk van de hoeveelheid data internet je kiest in je pakket. Bij T-Mobile betaal je circa €35 per maand voor het Unlimited abonnement. Kies je voor Unlimited Plus dan betaal je €2.50 extra voor onbeperkt bellen in de lidstaten van de Europese Unie en extra veiligheid op je smartphone. De kosten van je KPN Sim Only abonnement 5G ready zitten tussen de €20 en €31.50 per maand.

Wanneer krijgen we 5G in Nederland?

Op deze vraag is nog geen antwoord te geven. De grote providers zijn inmiddels ermee bezig om het 5G netwerk uit te rollen en het is de hoop dat dit eind 2020 gerealiseerd is. Allereerst worden de frequenties van het netwerk nog geveild. Deze veilig wordt medio juni 2020 afgerond. Daarna kunnen de providers 5G activeren, wanneer hun netwerk hier klaar voor is. Provider T-Mobile belooft zijn klanten eind 2020 het landelijke 5G netwerk uit te rollen, terwijl KPN aangeeft eind 2021 pas klaar te zijn voor 5G. Vodafone heeft nog geen uitspraken over een einddatum gedaan.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De huidige top 3 beste sim only deals

Is je huidig abonnement bijna verlopen …

Hoe voordelig is een sim only?

Loopt je huidig abonnement binnenkort …

Wat houdt een Sim Only abonnement in?

Wanneer je online telefoonabonnementen …

Welke providers van Sim Only abonnementen zijn 5G ready?

5G staat voor de vijfde generatie …

Waarin kunnen Sim Only abonnementen verschillen?

Er zijn in Nederland heel wat providers, …